Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

Praoten zo as wulie van oudsher 'ewent 'eweest bin.

Hoeveul kom je d'er nog tegen in Armelo, die praoten zo as ze thuus met de paplepel in'egeuven is? En hoeveul meensen schrieven ut dan oek nog us op? Dat bin d'er niet veul meer.

werkgroep folklore dialectDat is jammer en daorum het de Oudheidkundige Vereniging "Ermeloo" een warkgroep dialect en folklore op ‘ericht, die d'er veur zorgen moet dat de Armelose taol niet verleuren geet. De warkgroep zorgt d'er veur, dat ut Armelose dialect blieft voortleven en dat we zo veul meugeluk vastlêgen van de dingen, die we nog weten. ...................................

Met deze inleiding begint het artikel over de Werkgroep Dialect en Folklore in Het Verhaal van juni 2014. Geen betere introductie voor deze werkgroep, of moet ik zeggen "Warkgroep", voor deze website. Het hele verhaal van Jan den Uil kunt u lezen in Het Verhaal en velen van u zullen het hem hebben horen vertellen.

 contact

Kijkt u ook eens in de Index van "het Erf" en ontdek daar de titels, en van een aantal ook de tekst, van de dialect bijdragen.

 

 

Uit: het Verhaal - Juni 2014