Documentatie

De werkgroep Documentatie houdt zich bezig met het digitaliseren van oude informatiedragers zoals boeken, dia’s, foto’s en filmmateriaal, maar ook geluidsopnames.

De werkgroep publiceert het materiaal in een aantal beeldbanken. Deze zijn via deze website toegankelijk middels Beeldbanken het menu boven deze pagina.  

Lees meer ...

Hierdoor kunnen deze informatiedragers door de computer “gelezen” worden. Ook kunnen ze door meerdere mensen op verschillende plaatsen worden geraadpleegd.

In februari 2015 zijn we van start gegaan. Momenteel zijn er 8 werkgroepleden, maar bij zo’n enorme klus als deze kunnen we nog best een aantal extra handen gebruiken.

Maak in de navolgende video even kennis met de groep.

 

 

Vindt u het leuk om alleen of met meerdere personen samen een deel van dit werk te doen meldt u zich dan aan bij Theo Koster. We zullen u met open armen ontvangen!

  logo 1

 

 

Leden werkgroep documentatie:

Theo Koster – contact

Henk Esselink

Hans Gerards

Bep Koopmans

Marlies van Leeuwen

Peter Yska

Egbert Vonkeman

Jeanette Voskuyl

Hans van der Werff

Gerard Heemskerk

 

missing link

banken

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Op 7 februari 2018 is het een feit, de leestafel wordt dan in gebruik genomen.

De bibliotheekgroep van de werkgrpoep Documentatie heeft een regeling gemaakt omtrent de leestafel. 

Om de niet met Ermelo bekende bezoeker een dienst te bewijzen zijn bij de Beeldbanken Grafmonumenten en Foto's ter oriëntatie kaartjes aangebracht met locaties die het beeld completer kunnen maken. Bij de grafmonumenten betreft dit zeven begraafplaatsen, bij de foto's elf buurtschappen / woonkernen.

Zeker als u digitaal niet zo sterk bent kan het zoekmenu van de Beeldbanken cryptisch overkomen. zoekhulp

Voor diegenen voor wie dat het geval is,is daar vanaf heden een mouwtje aan gepast.

Kijkt u eens in de linker bovenhoek van de Beeldbankpagina's. Via deze knop kunt u iets gerichtere uitleg krijgen.

Veel plezier bij het zoeken...... 

Op 18 maart 2017 hebben wij, de coördinatoren Theo Koster (Documentatie) en Ton van Steenoven (Automatisering) als deelnemer aan de 5e ZCBS-gebruikersbijeenkomst de vereniging vertegenwoordigd. De locatie was Museum “de Kalkovens” te Dedemsvaart waar wij in een goed verwarmde “Turfschuur”

Het was in de 70er jaren een soort rage onder amateurfotografen, dia's in plaats van foto's. Zelf de eigen "foto's" op een groot scherm voor de hele familie vertonen.

In de Beeldbank Ermeloo staat veel fotomateriaal.

Ingekomen bericht van het bestuur van Excelsior:

Op zaterdag 19 maart heeft een vertegenwoordiging van de vereniging deelgenomen aan de 4e gebruikersbijeenkomst van het ZCBS (Zijper Collectie Beheer Systeem)  ( fotoalbum )