volksbelang001Alle tijd om eens iets anders te doen dan...

In deze, voor zo goed als iedereen toch wel wat vreemde periode, beseffen we dat de normale dagelijkse gang der dingen wat overhoop is gehaald.

De uitjes beperken zich nu tot het snel doen van een boodschapje of het uitlaten van de hond.

Om nog maar te zwijgen van diegenen die, vanwege hun minder goede gezondheid, zo goed als afgesloten van hun familieleden moeten blijven.

In deze rubriek brengen we u terug naar wat bekende en minder bekende plekken in Ermelo, met de bedoeling dat u kunt reageren en uw herinneringen, verhalen en / of anekdotes met ons allen wilt delen. 

Onder dit artikel staan de overige waarop u kunt reageren.

Het relaas van Peter Lammerts van Bueren is geplaatst en op dit en enkele andere artikelen in de reeks zijn de eerste reacties binnengekomen.

 

Wij, als Oudheidkundige Vereniging, hebben voor de komende periode alle grote en kleinere bijeenkomsten moeten afgelasten. Nieuw voor ons en door de situatie gedwongen maken we sinds afgelopen week gebruik van de mogelijkheden van deze tijd, het videovergaderen via de computer. Alle begin is moeilijk maar deze mogelijkheid zal meer vervolg krijgen.

Om u toch nog iets anders te bieden hebben het plan opgevat om, met name voor de oudere Ermeloer onder ons, wat oud fotomateriaal op te gaan diepen. Plaatjes waar men zich in herkent, in een portret dan wel ineen locatie of object.

Om dat te illustreren is de bijgaande foto van het Volksbelang geplaatst. Wie kent deze locatie niet?

Maar weet u ook wat daar zoal werd gedaan? Zo ja, dan laat de verhalen maar passeren. Stuur uw verhaal(tje) aan ons en we plaatsen het in deze rubriek. Voor de niet-Ermeloërs onder volksbelangu, laten we zeggen wat betreft Ermelo vanaf  circa 1960, is deze rubriek ook interessant.

U krijgt mogelijk meer beeld bij de huidge situatie, een kijkje in een lokaal verleden dat mogelijk ook tot: "Oh, ja?" en "Nu zie ik het" kan leiden. Kortom, voor elke inwoner van Ermelo, en dan bedoelen we ook geheel Ermelo, beste mensen in het buitengebied. U kunt bij de getoonde foto op het nummer klikken om gericht op deze foto uw verhaal aan te leveren.

Klik op de foto voor het album

Veel kijk en leesplezier gewenst.

Om te beginnen een album met foto's die herinneren aan de vele bijeenkomsten in het Chr Volksbelang.

Iemand die als buurjongen veel van het gebouw heeft ervaren is Peter Lammerts van Bueren. Zijn verhaal was de aanleiding om deze rubriek op te gaan starten en staat hier direct onder'.

Overige reacties:

Volgende en Vorige (hieronder) gaan naar de overige artikelen waarop u kunt reageren.