Regionaal

Wandelen in de zorg

’s Heerenloo biedt al meer dan 125 zorg aan mensen met een verstandelijke beperking. Op het terrein zijn nog veel plekken die herinneren aan de zorg in de 20e eeuw.

Onder leiding van Steven van Loo maken we op vrijdag 25 mei een wandeling over het terrein en horen we de verhalen van toen. Start 15.00 uur. Wilt u mee? Meldt u zich dan aan bij onze secretaris: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. U ontvangt dan de informatie over het verzamelpunt. De rondleiding duurt plm. anderhalf tot twee uur.

7 juli vindt rondom de Vissershaven en de Vischafslag het Eibert den Herder festival plaats. Dit in het kader van het Gelderse festival “Over Grenzen” en het feest dat Flevoland viert: “100 jaar Zuiderzeewet”.

Kijk ook op onze website: www.Herderewich.nl voor het laatste nieuws. Of volg ons op facebook.

Geachte leden van Oudheidkundige Vereniging Ermeloo,

Met een goed gevoel kijk ik terug op de lezingen die ik in het verleden mocht geven in Ermelo!

Middeleeuws Symposium, Zutphen, Walburgiskerk

Directe aanleiding is de verbondsbrief van 1418 waarmee Gelderse adel en steden inspraak eisten in het hertogelijk bestuur. Er ontstonden nieuwe financiële relaties tussen vorst en onderdanen.

Zeven sprekers namens diverse Nederlandse en Vlaamse universiteiten delen op vrijdag 8 juni graag hun inzichten met professionals, studenten en geschiedenisliefhebbers. Dagvoorzitter is Prof. Dr. Johan Oosterman, Radboud Universiteit. Er is voldoende tijd ingeruimd voor vragen, discussie en kennismaking. Vanzelfsprekend is voorzien in koffie/thee, een lunch en een aangeklede borrel.

U vindt het complete programma op: www.middeleeuwen-symposium.nl

Iedereen kent haar zonder haar te kennen...
(Bron: www.deboekverkoopers.nl) We wisten niet eens dat ze nog leefde...
Het gewone Vietnamese meisje dat van het ene op het andere moment wereldberoemd werd vanwege de foto die van haar werd genomen op één van de zwartste dagen van haar leven.