plaat1

plaat2

 

Excursie naar Nijkerk

 

 

 

Aan de leden van de Oudheidkundige Vereniging Ermeloo

Nu de coronaperikelen niet meer de boventoon voeren, hebben wij als bestuur van de OVE een leuke en leerzame excursie georganiseerd. Deze is naar Nijkerk met daarin een bezoek aan het Museum Nijkerk, Venestraat 16. Dit is een museum dat de geschiedenis van de stad Nijkerk tentoonstelt. Het museum is gevestigd in het laatmiddeleeuwse Gasthuis, een rijksmonument in het centrum van Nijkerk. Daaraan gekoppeld is een stadswandeling onder leiding van een gids, met o.a. een bezoek aan de Grote Kerk.

De data zijn: de woensdagen 8,15 en 22 juni. Per excursie kunnen er op 8 en 15 juni maximaal 30 personen deelnemen, op 22 juni maximaal 15.

Het programma is als volgt: om 13.00 uur ontvangst in het museum, de groep zal dan gesplist worden.

De eerste groep krijgt een rondleiding in het museum en de andere groep gaat met een gids de stadswandeling doen.

Rond 14.30 uur is iedereen terug in het museum, waar voor allen koffie of thee met iets lekkers klaar staat. Rond 15.00 uur zal er gewisseld worden.  

Op 22 juni is er 1 groep, dan wordt er dus niet gesplist.

De kosten voor deze excursie bedragen € 10,-- voor leden zonder een museumkaart en € 7,50 voor leden met een museumkaart.

Vervoer is op eigen gelegenheid naar Nijkerk, we starten bij de ingang van het museum aan de Venestraat 16 Nijkerk om 13.00 uur. KOM OP TIJD!

Parkeren bij het museum is helaas niet mogelijk. Gratis parkeren kan bij het gemeentehuis, dat is een stukje lopen. Let wel, als u goed ter been bent.

U kunt zich opgeven bij Jan Bisschop (klik hier voor contactformulier) of telefonisch 0341-558409 van 18.30 uur tot 19.30 uur. Opgave kan tot en met 30 mei.

Geef bij opgave ook aan of u eventueel op een andere datum kunt.

De kosten graag contant en gepast voldoende bij aanvang van de excursie.

Mocht u zelf geen vervoer hebben, dan kunt u dit aan ons vragen, we gaan dan zien of we iets kunnen regelen.

Carpoolen is sowieso een goede optie. U krijgt (ongeveer een week van tevoren) bericht of u mee kunt met de excursie: VOL is VOL.

We verheugen ons u te ontmoeten bij deze excursie

Nely Klarenbeek en Jan Bisschop

Oudheidkundige Vereniging Ermeloo