Nieuws

Op zaterdag 23 september was de Open Dag van de uitvaartvereniging De Varenhof. Voor een paar sfeerbeelden

20170920 105419 Bij een kort bezoekje aan de Mariahoeve vanochtend stuitte ik bij toeval op een mooi initiatief. De Mariahoeve was het decor voor één van de eerste bezoekjes door scholieren.

Op zaterdag 29 april j.l. werd er een blik gegeven op de tijd dat Romeinen in onze omgeving hebben gebivakkeerd.2017 04 29 romeinen

Een nieuwe mijlpaal voor de Oudheidkundige Vereniging "Ermeloo"
tekenen

Op maandag 10 april 2017 om 13.45 uur heeft onze voorzitter Steven van Loo, in bijzijn van de bestuursleden Henk Loedeman en Dick van Wijngaarden, officieel de huurovereenkomst getekend  en de sleutels in ontvangst genomen van de nieuwe verenigingsruimte aan de Koningin Emmalaan 27a in Ermelo.

Wij zijn genomineerd voor de Gouden Gelderse Erfgoedprijs 2017

Alle inzendingen die aan de criteria voldoen dingen mee naar de publieksprijs. Dat betekent dat wij kans maken op €1000,- en de Gouden Gelderse Roos.

Help ons aan deze prijs door op ons te stemmen. Dat kan door de onderstaande button te klikken en dan op de getoonde pagina, die met het Jubileumboek “Rond Armels Kark”, uw stem uit te brengen.

Gouden Gelderse Roos Banner 1

 

Per e-mailadres is één stem mogelijk. U kunt wel op meerdere projecten stemmen. Meer dan één stem op hetzelfde project vanuit één e-mailadres worden verwijderd. U kunt stemmen tot VRIJDAG 24 NOVEMBER.

Erfgoed Gelderland streeft er naar om minstens tweewekelijks een tussenstand van de stemmen te publiceren, tot vrijdag 10 november.

Ontvangen we op 25 november een uitnodiging voor de prijsuitreiking op ZATERDAG 9 DECEMBER? Dan hoort ons project tot één van de drie projecten met de meeste publieksstemmen. Wij worden dan samen met een bevlogen vrijwilliger verwelkomd in Fort Lent.

Projecten van leden van de coöperatie Erfgoed Gelderland dingen naast de publieksprijs ook mee naar de vakjuryprijs.

 

De leugenbankjes zijn weer op het Pauwenplein geplaatst.

'Alles plat'

Mevrouw Loedeman heeft dit bericht gestuurd om met u te delen:

Beste mevrouw Loedeman,

U ontvangt dit bericht omdat u enkele weken geleden heeft meegeholpen aan de opnames van de nieuwe streektaalquiz van Omroep Gelderland: 'Alles plat'.
De quiz komt vanaf aanstaande zondag 2 april op televisie. Elke week, na het nieuws, om 17:20 uur.

Welke opnames voor welke afleveringen worden gebruikt kan ik helaas niet zeggen. Wel weet ik dat het er ontzettend leuk uit is komen te zien allemaal!

Hierbij vast een kijkje achter de schermen:

Dat is de dagtekening van een brief die door A.R. van der Graaf aan de gemeente en dertien medebewoners van Ermelo werd verstuurd.

De brief begint met "In onze gemeente Ermelo zijn enkele inwoners ACTIEF bezig met "de historie van ons dorp".

Twee jaar later, in 1978, is de oprichting een feit. Deze brief staat aan de wieg van wat nu onze Oudheidkundige Vereniging "Ermeloo" is.

Volgend jaar, 2018, zal dan ook staan in het teken van ons 40 jarig jubileum.

lees hier de brief...

Brief van van der Graaf

2017 04 18 Nieuwe SoosVoor de eerste keer de bestuursvergadering in de nieuwe locatie.

Op 18 maart 2017 was op locatie van de Historische Vereniging Avereest (Dedemsvaart) de jaarlijkse ZCBS-gebruikersdag-Oost. Namens de "Beeldbanken" van onze vereniging namen Theo Koster en Ton van Steenoven hieraan deel. Naar hun verslag. Hier ziet u de beelden (klik op pijl in afbeelding)

startpicture

 

 

 

 

 

============================================================

Door mevr. Diny van Rheenen werd bijgaande foto aangeleverd. Zij gaf als titel mee "E.D.G. 1965 Oefenen in de Dorpshal aan de Putterweg"

Mocht u iemand herkennen dan vernemen we dat graag van u.

Klik hier of op de foto voor de vergroting en de nummering.

EDG 1965

 

========================================

 

Beste mensen,

naambordOp vrijdag 14 april 2017 om 11.00 uur hebben we de deur van de sociëteit Ermeloo aan de Burgemeester Van Oordtstraat 30, na een verblijf van vijf-en-een-half jaar, definitief achter ons dicht getrokken. Ook dat is nu geschiedenis.

Onder zeer grote belangstelling van ca. 550 bezoekers heeft Dick Boll tijdens de avond van 16 maart j.l. een kijkje gegeven in de historie van het dorp waarbij, naast grote instellingen als Rehoboth en Salem, de Stationsstraat uitgebreid werd bezocht.

Hieronder twee opnamen van Egbert Vonkeman die de opkomst voor deze avond goed in beeld brengen.

20170316 193133220170316 1931562

startpictureInmiddels zijn ook de overige foto's door Egbert aangeleverd

(start via de pijl, vervolgens op de grote foto op de pijl rechtsonder)

 

 

 

 

 

============================================================

Geschiedenis Reformatie Ermelo

okeOnder deze kop wordt aandacht gevraagd voor een stuk geschiedenis van Ermelo maar dan in een breder verband, de Reformatie die, vanuit Duitsland, ook naar hier zijn weg vond.

In het kader van 500 jaar Reformatie wordt in de tweede helft van dit jaar ruim aandacht besteed aan deze gebeurtenis.

Speciaal hiervoor hebben de gezamenlijke kerken van Ermelo een programma samengesteld, waar ook onze vereniging deel aan heeft. U kunt dit programma raadplegen via de website www.refo500ermelo.nl

Nummer 82 Voorjaar 2017

En u heeft affiniteit met het werken met een computer?

De Algemene Begraafplaats Ermelo heet vanaf 30 mei 2017

Op woensdag 12 april bezochten ongeveer 50 belangstellenden het Landgoed de Ullerberg aan de Jhr. Dr. C. J. Sandbergweg te Ermelo.

De serie "Hoe goed ken je Ermelo" bestaat nu uit vier filmpjes. Test de kennis verder......

======================================

13 mei 2017

 

.. en dan is dit beeld weer verleden tijd. Ons naambord naast de dienstingang van de Kringloopwinkel.

Nog even en dan is het zichtbaar op ons nieuwe onderkomen.

20170412 170242 1081x796

De complete fotoserie is beschikbaar  zie het album.

=========================================

https slotZoals eerder bekend gemaakt zijn de websites van de Vereniging van de mogelijkheid voorzien om ze, voor de veiligheid, "op slot" te zetten.

Zaterdagochtend 8 april was het een gezellige drukte in de Gondelier, een reünie van oud / buurtbewoners van de Horsterweg.

22 02 2017 oud svz

================================================