Nieuws

Op de website worden onder deze kop de laatste, actuele berichten geplaatst. Veelal ter aankondiging van of aanvulling op de evenementen als lezingen en excursies. In het verlengde van de website bestaat er tevens de mogelijkheid om u op de Nieuwsbrief van de OV-Ermeloo te abonneren. U wordt dan actief benaderd met de actuele informatie.

2018 01 26 20 03 47 Nieuwsbrief Waterfox

Momenteel wordt daartoe de vraag gesteld bij aanmelding als lid, "Wilt u digitale post van de vereniging ontvangen".

U kunt ook zelf het initiatief nemen door via de website in te tekenen (opgave gewenste naam en emailadres). Zie de rechtermarge van deze pagina.

Ook kunt u te allen tijde de toezending stoppen. Dit kan via de toegestuurde post (Nieuwsbrief / Bericht). In de voettekst is daartoe een link aanwezig.

2018 10 08 20 45 13 Postvak IN Postvak IN totaal Mail

Ook kunt u zich via de website (Nieuwsbrief) uitschrijven via de knop "Uitschrijven". Als naam en e-mailadres gelden de naam als in de aanhef van de u toegestuurde Nieuwsbrief en het e-mailadres waarop deze werd ontvangen.

Het kan voor komen dat door omstandigheden de naam, het e-mailadres of beide moet(en) worden gewijzigd. In dat geval is de eenvoudigste oplossing het verwijderen van de bestaande inschrijving en het het opnieuw aanmelden met de gewenste gegevens. Hierna zal deze post dan met de nieuwe gegevens worden afgehandeld.

Het webbeheer.

 

beeldbank a003186Wij, Karin Kuipers (schrijfster) en Joost van Velsen (fotograaf)  zijn op zoek naar “oude” boeren en boerinnen (80+) liefst nog wonend op de boerderij, voor een boek over het boerenleven van toen, met geschiedenis en verhalen. Kent u er één of bent u er zelf één? Wilt u dan contact opnemen met:

Joost van Velsen, mail : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of mobiel 0622236988.
 
Het zou ons goed helpen, alvast bedankt !

Na enig klussen op de achtergrond is ook de registratie op de website Genealogie-Ermeloo voor leden weer mogelijk. Heeft u dit nog niet gedaan dan kunt u hier terecht. Een geldig emailadres en uw lidnummer paraat hebben strekt tot aanbeveling.

Tijdens de Ermelo-avond op 22 november j.l. deed Germa Greving een oproep voor Het Pakhuis. U kunt in dit artikel haar vraag nog eens lezen en eventueel beantwoorden via de link na de tekst.

PannenfabriekUit een artikel in Het Kontakt van 31 oktober j.l. blijkt dat de Ermelose gemeentelijke monumenten via de link www.ermelo.nl/erfgoedregister digitaal zichtbaar zijn. Over enige tijd volgen de plaatselijke Rijksmonumenten.

Op de afbeelding hiernaast ziet u de Pannenfabriek aan de Hamburgerweg (in beter tijden)

clubkasDe Rabobank Clubkas actie heeft voor onze vereniging € 615,19 opgebracht.

Een ieder die daaraan bijgedragen heeft: enorm bedankt!Zowel voor de huidige als toekomstige abonnee's van digitale verenigingspost (Nieuwsbrief / Bericht) graag enige aandacht voor dit onderwerp.....Lees meer..

 

Dialect? Ja,dialect. Tot nu toe kon je het lezen maar...het horen uitspreken geeft mogelijk iets meer beleving. De werkgroep Dialect en Folklore start met deze nieuwe rubriek.Om te beginnen heeft Steven van Loo het spits afgebeten en...

   Lees meer...

Via de nieuwe menuoptie Armeloos proaten boven in de pagina kom je er ook!

Armeloos proaten menu

svz sep 18 oldWeer 143 personen en 383 koppelingen met materialen als aktes en foto's toegevoegd.

(Raak de afbeelding aan......)

 

Op de 3e dinsdag van september 2018 gaf onze vereniging acte de presence tijdens

Prinsjesdag.

 

Afgelopen week kwam hij in de bus, nummmer 88 van " 't Erf van Ermel", met een keur aan verhalen die het wel en wee van het dorp belichten.

Kijkt u de komende tijd geregeld de agenda er even op na.

Op zaterdag 28 april werd door de vereniging een excursie naar kasteel Staverden georganiseerd. Het werd een druk bezocht evenement waarbij de gidsen van het Gelders Landschap hun verhalen goed aan de man konden brengen.

Kop Nieuwsbrief 3

Wel aangemeld maar niet ontvangen?  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.!


 

Praoten zo as wulie van oudsher 'ewent 'eweest bin.

werkgroep folklore dialectHoeveul kom je d'er nog tegen in Armelo, die praoten zo as ze thuus met de paplepel in'egeuven is? En hoeveul meensen schrieven ut dan oek nog us op? Dat bin d'er niet veul meer. Dat is jammer en daorum het de Oudheidkundige Vereniging "Ermeloo'' een warkgroep dialect en folklore op ‘ericht, die d'er veur zorgen moet dat de Armelose taol niet verleuren geet. De warkgroep zorgt d'er veur, dat ut Armelose dialect blieft voortleven en dat we zo veul meugeluk vastlêgen van de dingen, die we nog weten. ...................................

Met deze inleiding begon in juni 2014 het artikel over de Werkgroep Dialect en Folklore in Het Verhaal.

Maar Het Verhaal (b)leek een "zeer kort verhaal" te gaan worden.

En daar is het zesentachtigste nummer!

 

Ook deze uitgave van het verenigingsblad staat vol mooie verhalen.....

 

Bekijk nog even de foto's van afgelopen 21 maart, de ALV en de lezing. Foto's: Egbert Vonkeman

Deze vraag kan dubbel worden opgevat. In de eerste plaats "Hebt u, bij ons bekend met uw e-mailadres, in de afgelopen tijd (sinds oktober j.l. twee maal) de Nieuwsbrief en een aantal herinneringsmails van ons ontvangen?" dan wel